Publicaties / PERS


2018


hc-logoslogan_rgb_hiress.jpg

Het DT van het Horizon College komt bij elkaar om zich te buigen over hun verantwoordelijkheden. Op zoek naar nieuwe woorden en beelden onder begeleiding van Johan Boumeester en met tekeningen door de Beeldvormers. I.s.m. Art Partner.  


Ludens.png

Managers van De Nedeerlandse Bank verdiepen hun leiderschapskwaliteiten onzer begeleiding van Michiel Zegers van Ludens Talentontwikkeling. Beelden ondersteunen hun process. 


Logo_ministerie_van_defensie.png

Bij de afsluiting van het MD programma van Defensie bij de Trip van Zoutlandkazerne te Breda ontmoeten burgers en militairen elkaar voor een eerlijk gesprek. Tekeningen van de Beeldvormers spiegelen de interactie en verbinden de avond.  


Logo_0017_Onderwijsgroep-Amstelland-2.png

Tijdens de studiedag van Onderwijsgroep Amstelland op 14 februari komen leerkrachten, ouders en managers samen voor een koers update. De beeldvormers brengen de opbrengst van de avond in beeld. 


imageadcd32.PNG

De afdeling Vastgoed van Gemeente Almere geeft Art Partner en de Beeldvormers opdracht hun reis als team van de afgelopen jaren op een originele en unieke manier te verbeelden. 

Logo Art Partner.jpg

imc-logo.png

Net als vorig jaar verzorgen de Beeldvormers een gastles aan de leerlingen van de IMC Weekendschool. Zij laten nieuwsgierige jongeren uit achterstandswijken kennismaken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden.


2017


SBI.jpg

SBI formaat organiseert een congres over medezeggenschap. Dat dit een actueel thema is voor veel bedrijven en organisaties is te zien aan de grote opkomst uit alle takken van de samenleving. Aan de hand van ‘good practices’ leren de aanwezigen van elkaar en fantaseren over een toekomst met nog meer gelijkwaardige inbreng. Het is na afloop dringen bij de tekeningen om er eentje mee naar huis te nemen.


unilever.jpg

Een speciale tekening als geschenk voor Leena Nair, Chief HR Officer van Unilever, naar aanleiding van haar persoonlijke verhaal. Aangeboden namens het HR team van Unilever Nederland. 


DCDD_Logo@4x.png

Voor de Dutch Coalition on Disability and Development gaven de Beeldvormers het boek 'Everybody Matters' vorm: Good practices for inclusion of people with disabilities in sexual and reproductive health and rights programmes. Het hele boek kan bekeken en gelezen worden via deze link


De-Balie-logo-200x200.png

Het prinsjesdag ontbijt in de Balie, vastgelegd in tekeningen.


In Franeker staat een fabriek die meer dan 9 miljoen eierdozen produceert per week: Huhtamaki. In meerdere sessies onder leiding van Lian Nijenhuis (SBI Formaat) gaan productieploegen en het productie team met elkaar in gesprek over hun werkvloer. De Beeldvormers spiegelen in tekeningen één van die sessies waarin gewerkt wordt volgens de Deep Democracy methode. 


Hijink & zo biedt systemisch consulten waarin gewerkt wordt met een paard. Een paard is onbevooroordeeld en geeft loepzuivere feedback, scant als het ware de congruentie van een situatie en werkt helend op wat er is verstoord. De Beeldvormers gaan mee de wei in en ondersteunen in beeld en tekst de sessie.  


In het traject naar het ontwikkelen van een nieuwe strategie, gaat het Horizon College in gesprek met hun externe relaties. Hoe zien zij dit ROC? Deze 'strategie-café's' worden vastgelegd in tekeningen en ondersteunen daarmee het proces van de koersontwikkeling. 


Samen met Art Partner ontwikkelden theatermakers Andreas Vonder en Grainne Delaney voor Ymere een tweedaagse teamtraining The Heroes Journey. Van Star Wars tot Walt Disney.... elke held maakt een reis. De Beeldvormers maakten visualisatie als 'gids' tijdens deze twee dagen.


Tijdens een training voor senior toezichthouders van de Nederlandse Bank ondersteunen de Beeldvormers Ludens in woord en beeld en geven de deelnemers de persoonlijke tekeningen als blijvend aandenken mee naar huis. 


Het Ministerie van Economische Zaken organiseert een bijeenkomst over het gemeenschappelijk toekomstig landbouwbeleid. De Beeldvormers maken een getekend verslag. 


2016


Een spannende medewerkers dag bij de IND, afdeling FBI, wordt door de Beeldvormers vastgelegd in tekeningen. Onder begeleiding van Het Blije Wij gaan de aanwezigen aan de slag met Lego Serious Play. 


In de brandweerkazerne in Katwijk komt een groep bevlogen talentmanagers van het Instituut voor Fysieke Veiligheid samen om hun persoonlijke ontwikkeling te onderzoeken en plannen te smeden voor een organisatie-breed project. De door de Beeldvormers gemaakte tekeningen van de dag helpen bij het evalueren en afsluiten. 


Drie middagen tekenen bij Viva! zorggroep leverde een flinke stapel beelden op. Uit het hele land kwamen medewerkers naar het 'Viva Café' om open en eerlijk te praten over de beoogde zelfsturing en hoe dat in de praktijk verloopt.


In Rotterdam, Frankfurt en Antwerpen komen architecten bij elkaar in het kader van de Frankfurt Dialogen. Ze gaan in gesprek over nieuwe tendensen in de Nederlandse en Belgische architectuur en onderzoeken waar ze van elkaar verschillen en waar ze elkaar op elkaar lijken. De Beeldvormers tekenen de gesprekken open de beelden worden gebruikt voor een publicatie. Een project van Het Nieuwe Instituut


De Beeldvormers maken i.s.m. Art Partner voor Inholland een speciaal boek over 'langstuderen', waarin studenten en begeleiders die hiermee te maken hebben een gezicht krijgen. 


De Reading Room van 13 oktober 2016 bij Het Nieuwe Instituut heeft architect Jack Self te gast. De Beeldvormers tekenen zijn verhaal op. 


Aan het begin van het academisch jaar organiseerde Art Partner een dag waarop medewerkers en docenten van de faculteit Business, Finance & Marketing van de Haagse Hogeschool input kregen van kunstenaars. Hoe kun je elke dag een stukje beter worden in wat je doet en zo de kwaliteit van de Haagse Hogeschool als geheel stapje voor stapje vergroten? Deze dag met workshops vanuit allerlei verrassende invalshoeken werd door De Beeldvormers vormgegeven in een inspiratie & notitie boekje, als zijnde handboek voor het komende schooljaar.


De Beeldvormers ontwerpen in opdracht van Art Partner voor KPMG een notitie en inspiratie boekje. Hiermee biedt KPMG zijn medewerkers een handvat om het verhaal van KPMG te onderzoeken en persoonlijk te maken. 


Na KPMG waagt nu ook Eiffel zich aan de zesweekse cursus 'storytelling' ontwikkeld door Art Partner met theatermakers Andreas Vonder en Grainne Delaney. De Beeldvormers verzorgen ook nu weer de vormgeving van het werkboek speciaal op maat. 


Felicity Scott is te gast bij het Nieuwe instituut om tijdens de Reading Room van 14 april te vertellen over haar boek Outlaw Territories. Een fascinerend boek van een historica met een fascinatie voor space colonization... 


Op 18 april ontmoeten studenten techniek en werktuigbouwkunde van Inholland bedrijven uit de regio waarbij ze mogelijk stage of werk kunnen vinden in de toekomst. Het  Mix & Match event vond plaats in het stadion van AZ in Alkmaar. 


De leidinggevenden van de Haagse Hogeschool komen in Noordwijk bij elkaar om zich te buigen over de meerjarenplannen. Middels een snelcursus storytelling van Art Partner met Andreas Vonder en Grainne Delaney ontstaat een manifest dat ze zal helpen hun doelen te bereiken. De Beeldvormers verbeelden en verbinden. 


Ludens.png

De leiderschapstrainingen bij Ludens zijn altijd intiem en persoonlijk. De tekeningen die we maken van deze sessie helpen te benoemen en reflecteren op de stappen die gezet worden. 


Een belangrijke team dag voor Medisch Centrum Zuid: de 6 maten van dit nieuwe fysiotherapie maatschap zoeken de verbinding met hun medewerkers en vragen zich af: wat is een goede leider? Onder begeleiding van Estafette

estafette.png

yip logo.jpg

Op pad met Young in Prison naar de Hartelborgt. Workshops film, dans, acrobatiek, rap, drum and base... Op een plek waar niet gefotografeerd mag worden bieden onze tekeningen uitkomst. De beelden worden na afloop ingezet voor communicatie doeleinden van Young In Prison. 


De Beeldvormers tekenden we bij Het Nieuwe Instituut waar Chus Martínez vertelt over 'the Metabolic Museum'.
In haar werk onderzoekt zij hoe veranderingen in de kunst het publieke leven kunnen verrijken. Ze gaat in gesprek met Beatrix Ruf, directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam. 


2015


The Balance Company is opgericht, de speech van directeur Vera Ketelaars is geschreven en De Beeldvormers hebben stapels papier klaarliggen. Wat wil je weggooien en wat wil je meenemen? Een beetje over de top, met een humoristische en lichte ondertoon maken we samen met een docententeam van de Haagse Hogeschool de balans op van het afgelopen jaar.


Bonjo is een belangenorganisatie voor (ex)gedetineerden. Zes keer per jaar verschijnt de Bonjo, een krant met daarin allerlei nieuws dat van belang is voor deze doelgroep en ook binnen Penitentiaire Inrichtingen wordt verspreid. De Beeldvormers maken tekeningen bij artikelen .


De jaarlijkse management conferentie van de HKU vond dit jaar plaats in Egmond aan Zee. Welke 'beweging' deze Hogeschool voor de Kunsten maakt of moet gaan maken in de toekomst werd tijdens het gesprek door de Beeldvormers vertaald in tekeningen. In Samenwerking met Angl


Art Partner organiseert 'Fetzen' voor Inholland en de Beeldvormers tekenen mee! Een boeiende dag over de problematiek van 'langstudeerders'. 


De Beeldvormers tekenen over de grens tijdens de tweedaagse inspiratie 'tandem' voor leidinggevende van Provincie Antwerpen. Verslag van alle workshops in tekeningen, direct tentoongesteld in de centrale ruimte. 


Tekenen voor Young in Prison ter ondersteuning van het Youthlab. Een traject waarin ex-gedetineerde jongeren samen onderzoeken wat, hoe en waarom jeugddetentie anders kan worden ingericht.
Lees hier het artikel in NRC dat daarover verscheen. 


Ludens.png

Voor Ludens Talentontwikkeling werken de Beeldvormers mee aan een leiderschapstraining voor werknemers van een grote zorgkoepel. De deelnemers gaan in gesprek rondom de vraag hoe ze zich binnen hun werk 'verbinden' en 'begrenzen', terwijl ze door de Beeldvormers worden getekend. Daarna gaan ze ook zelf aan de slag met potlood en krijt, natuurlijk onder begeleiding van Machteld en Kyra. Bekijk hier een aantal foto's. 


wonen zuid.png

De Beelvormers tekenen mee met Cees Frankruijter en Gonnie van Alphen van Estafette. Zij geven Wonen Zuid in Heerlen verhelderende sessies over vitaliteit op de werkvloer. 


Voor Onstream (verandermanagement door Marco de Witte en Dorien de Vries), ontwikkelen de Beeldvormers een werkboek. 


Voor de avond 'de Bootvluchteling in Beeld' bij de Nieuwe Liefde in Amsterdam (centrum voor debat, bezinning en poëzie) maken de Beeldvormers een grote tekening waarin ze het krachtenveld rondom dit onderwerp in beeld brengen. 


Spiegelbeeld sessie voor AOG School of Management. De Beeldvormers tekenen bij een bijeenkomst ter ere van Léon de Caluwé, bedenkter van de kleurentheorie en verander-management goeroe. Een totale oogst van 120 tekeningen.


De Beeldvormers maken een grote tekening die in 48 losse delen wordt verkocht tijdens het benefitconcert ten behoeve van de renovatie van de Uilenburgersjoel op 29 maart 2015. 


brandweer twente

De Beeldvormers tekenen tijdens een bijzondere bijeenkomst van Brandweer Twente. Het MT gaat onder leiding van Michiel Nannen en Maaike Arends (Artful Leadership) in gesprek met stakeholders uit de regio.


crocs

Tekenen tijdens de training van Back To Balance waarin jonge talenten van Crocs zichzelf op een andere manier leren kennen door middel van boks oefeningen. Uit de vele tekeningen kiezen de deelnemers een beeld dat voor hun gevoel de kern raakt van de sessie en gebruiken dat voor verdere reflectie. i.s.m Sylvia Ras van Vitalitas

BTB

YIP

Workshop aan medewerkers van Young In Prison South Africa, Kaapstad, waarin zij leren verslag uit te brengen in tekeningen om zo  de situatie in de jeugd-gevangenissen vast te kunnen leggen in
woord en beeld. 


Haagse Hogeschool

De Beeldvormers tekenen tijdens en reflecteren op de VisieRegie dag van het management van de Haagse Hogeschool op 8 januari 2015. i.s.m. Art Partner: Sandra Boer en Robert Tordoir en regiseur Andreas Vonder.


almere.png

Gemeente Almere

oktober 2014 - januari 2015: Uitvoering Medewerkers Betrokkenheid Onderzoek rondom het thema 'Samenwerking' ism Art Partner

oktober 2014 - februari 2015: Betrokken bij de visualisatie van de Visie Gemeente Almere 2015-2020 ism Art Partner


2014


Nederland Rechtsstaat: Themadag Constitutionele vernieuwing en rechtsstaat van de toekomst, 4 december in de Eerste Kamer te Den Haag. Tijdens het event waar twaalf sprekers het woord krijgen tekenen de Beeldvormers live verslag aan de oude notulen tafel in het midden van de indrukwekkende zaal. 


YIP.png

Young In Prison werkt wereldwijd met jongeren die vast zitten in de gevangenis en vroeg de Beeldvormers een getekend verslag te maken van hun activiteiten in Nederland. Meer over deze bijzondere dag en de 'karavaan' langs Nederlandse Justitiële Jeugdinrichtingen lees je op hun website.


januari 2014
Gedurende 1 maand zijn we de artistieke schaduwen van de directieleden van gemeente Almere.
i.s.m. Art Partner: Sandra Boer en Robert Tordoir
kunstenaars: Andreas Vonder, Sandra Schouten en Ellert Haitjema 


AOG.png

Tekenen tijdens seminar Persoonlijk Leiderschap in Transitie, een seminar van AOG School of Management. 

i.s.m. Ian Muller, Annelieke Achterberg, Michiel Nannen, Marco de Witte, Maaike Arends


BAN.png

Tekenen tijdens het Jaarcongres van de Verening van Gemeente Secretarissen te Sneek, georganiseerd door Bestuursacademie Nederland. Gebundelde uitgave van de tekeningen. i.s.m. Lex Bruijn


Teken tijdens IT Innovation Day, Amersfoort
i.s.m. Art Partner
 


Tekenen 32 uur achter elkaar door tijdens het 'verander-event' Maak Het Mee! 


de-inspirator.png

Tekeningen voor in de speelfilm De Inspirator. Te zien in 2015. 
 


Ontwikkeling werkboek Into The Light voor KPMG.
i.s.m. Art Partner: Sandra Boer en Robert Tordoir
Kunstenaars: Andreas Vonder en Grainne Delanay
KPMG: Edo Roos Lindgreen, Debby van Viersen, Rosa de Bruin, Josine Janus


Inspiration workshop (Machteld) en visueel verslag (Kyra) tijdens KPMG RC Summer course 2014, met als thema Mind The Gap. I.s.m. Art Partner: Sandra Boer en Robert Tordoir 


Tekenen tijdens seminar 'Anders in de witte jas' rondom diversiteit binnen het VU medisch onderwijs. i.s.m. Art Parter: Sandra Boer en Robert Tordoir - Kunstenaar: Lina Issa - VU medisch centrum: Petra Verdonk, Gerda Croiset, Marre Rooozen
 

nieuwsbericht VUmc
artikel VU


Tekenen tijdens boxtrainingen van Back to Balance. Met Robin van Soolingen en Aaldrik Jager.