Kyra Sacks en Machteld Aardse

Machteld (links) en Kyra (rechts) / foto:  René ten Broeke

Machteld (links) en Kyra (rechts) / foto: René ten Broeke

Kyra Sacks en Machteld Aardse ontmoetten elkaar voor het eerst aan de directietafel van Gemeente Almere gedurende een project van Art Partner. Ze ontdekten al snel dat tekenen voor hen allebei de basis vormt voor hun verhalende onderzoeken en zo ontstonden de Beeldvormers. Ze vullen elkaar volledig aan in hun stijl, directheid, speelsheid en vlijmscherpe observaties. Confrontatie, humor en subtiliteit houden elkaar in balans. Terugkerende thema’s in hun projecten en persoonlijke werk zijn macht en onmacht, kracht en kwetsbaarheid, interactie en isolatie.

Machteld Aardse (1972) is een multidisciplinaire kunstenaar wonend in Amsterdam. Na haar studie Kunstgeschiedenis studeerde ze aan de Gerrit Rietveld Academie en behaalde haar Master’s aan de Dutch Art Institute. In haar werk gebruikt Aardse verschillende media, waaronder getekende animaties, performances en licht projecties. 

Kyra Sacks Kyra Sacks (1989)  studeerde aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht en aan de kunstacademie in Barcelona. Vanuit haar huidige atelier in Amsterdam maakt ze tekeningen en schilderijen voor exposities. Daarnaast volgt ze de master Sociale en Culturele Antropologie aan de VU, is ze mede-oprichter van het AZC Atelier voor kinderen en is ze Visual Thinking Strategies facilitator. 

De Beeldvormers werken graag samen met Art Partner. Zij helpen u met een frisse blik anders naar uw organisatie te kijken door kunstenaars in te zetten.