Kyra Sacks en Machteld Aardse

 Machteld (links) en Kyra (rechts) / foto:  René ten Broeke

Machteld (links) en Kyra (rechts) / foto: René ten Broeke

Kyra Sacks en Machteld Aardse ontmoetten elkaar voor het eerst aan de directietafel van Gemeente Almere gedurende een project van Art Partner. Ze ontdekten al snel dat tekenen voor hen allebei de basis vormt voor hun verhalende onderzoeken en zo ontstonden de Beeldvormers. Ze vullen elkaar volledig aan in hun stijl, directheid, speelsheid en vlijmscherpe observaties. Confrontatie en subtiliteit houden elkaar in balans. Terugkerende thema’s in hun projecten en persoonlijke werk zijn macht en onmacht, kracht en kwetsbaarheid, interactie en isolatie, ernst en humor.

Machteld Aardse (1972) is een multidisciplinaire kunstenaar wonend in Amsterdam. Na haar studie Kunstgeschiedenis studeerde ze aan de Gerrit Rietveld Academie en behaalde haar Master’s aan de Dutch Art Institute. In haar werk gebruikt Aardse verschillende media, waaronder getekende animaties, performances en licht projecties. 

Kyra Sacks Kyra Sacks (1989) groeide op in een gezin van musici, maar koos zelf voor de beeldende kunst. Ze studeerde aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht en aan de kunstacademie in Barcelona. Vanuit haar huidige atelier in Amsterdam maakt ze tekeningen en schilderijen waarin ze onderzoek doet naar de realiteit waarin we leven en de ruimte die nodig is om te overleven.

De Beeldvormers werken graag samen met Art Partner. Zij helpen u met een frisse blik anders naar uw organisatie te kijken door kunstenaars in te zetten.